کارگاه بین المللی «بررسی راه‌های اقتصادی و اجتماعی کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی (اکو)» به همت موسسه آموزش عالی بیمه اکو برگزار شد.

کارگاه بین المللی «بررسی راه‌های اقتصادی و اجتماعی کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی (اکو)» به درخواست نهادها و دانشگاههای خصوصی متعدد افغانستان و به همت موسسه آموزش عالی بیمه اکو دانشگاه علامه طباطبایی و با مشارکت نهادها و موسسه ها و نهادهای آموزشی کشور برگزار شد.

لازم به ذکر است یازده تن از استادان اتحادیه دانشگاه ها و موسسات تحصیلات عالی غرب افغانستان از تاریخ ۱۲ تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ مهمان موسسه آموزش عالی بیمه اکو در دانشگاه علامه طباطبائی در تهران بوده و به مدت ۱۴ ساعت در پنج نشست تخصصی در زمینه «بررسی راه های همگرایی اقتصادی و اجتماعی کشورهای منطقه اکو» با تدریس استادان برجسته از دانشگاه ها و مراکز علمی گوناگون ایران شرکت نمودند.

در روز نخست کارگاه، جناب آقای دکتر ملکی، استاد دانشگاه صنعتی شریف و معاون اسبق وزیر امور خارجه، در زمینه امنیت انرژی و راه های گسترش همکاری در زمینه انرژی در منطقه اکو به تدریس و گفت و گو پرداختند. در روز دوم، استادان افغانستانی مهمان دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه بودند و با  آقای دکتر هادی سلیمان‌پور دبیرکل پیشین سازمان اکو و رئیس دانشکده روابط بین الملل وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، دکتر منوچهر متکی وزیر پیشن امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، دکتر بهادر امینیان سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در افغانستان و اعضای هیئت علمی معاونت پژوهشی وزارت خارجه این کشور دیدار و گفت و گو نمودند. در این نشست راههای گسترش همکاری های منطقه‌ای با تمرکز  بر سیاست ژئواکونومیک و ژئوکالچر بررسی شد.

سومین روز نشست در محل سالن جلسات موسسه آموزش عالی بیمه اکو و با تدریس سرکار خانم دکتر ماندانا تیشه یار، عضو هیات علمی موسسه و رِییس انجمن صلح برگزار شد. در این کارگاه تخصصی "راه های همگرایی فرهنگی در منطقه اکو" مورد بررسی قرار گرفت.

روز چهارم کارگاه با مشارکت مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی دانشگاه تهران و با سخنرانی استادان گرامی این دانشگاه از جمله خانم دکتر الهه کولایی، رییس محترم مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، آقای دکتر نوذر شفیعی، سرکار خانم دکتر سازمند، سرکار خانم دکتر واعظی، آقای دکتر ولی زاده، آقای دکتر موسوی و سرکار  خانم دکتر شیوا علی زاده؛ اعضا هیئت علمی گروه مطالعات منطقه ای دانشکده حقوق علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد. در این نشست مواردی همچون اهمیت برقراری روابط دانشگاهی میان نهاد های تحصیلی دو کشور جهت ایجاد راه کار های نوین همگرایی در منطقه، بررسی مقایسه ای سازمان اکو و سازمان آسه آن، مشکل افغانستان در سازمان اکو و نقش افغانستان در روند همگرایی منطقه ای، همگرایی امنیتی در کشور های منطقه اکو و چالش های امنیتی در کشور های منطقه اکو،  علل ناکارآمدی سازمان اکو و پشتوانه امنیتی و اجماع منطقه ای بعنوان راه کار های توسعه همگرایی منطقه ای مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در آخرین گام از این سلسله کارگاه ها استادان مهمان مرکز پژوهش های مطالعات استراتژیک خاورمیانه بودند و یک نشست تخصصی را با موضوع" بررسی راه های گسترش همکاری های علمی میان دانشگاهیان ایران و افغانستان" با حضور جناب آقای دکتر نصری، رییس مرکز و پژوهشگران مدعو برگزار نمودند.